Fundamental Concepts.

Herontwikkelaar | Erfgoed specialist | herontwikkelen oude gebouwen en monumenten

Werkwijze van Fundamental Concepts.
Wij zijn uw ontwikkelingsmanager. We ondersteunen en adviseren u bij de continuering van uw onderneming, vaak in een complexe omgeving. 

Lees meer

"Wij willen bouwen aan nieuwe functies in oude gebouwen."

Projecten van Fundamental Concepts.

Het herbestemmen van forten is ‘in’. Nederland kentmaar liefst 10 verschillende historische verdedigingslinies. De twee bekendste zijn de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie (genomineerd voor de UNESCO status, 2019). De laatste jaren is de aandacht voor dit verborgen erfgoed enorm vergroot

Lees meer

Blogs van Fundamental Concepts.

Van herbestemming tot industriele woontrend.

Was het 10 jaar geleden nog strak en modern dat in alle woonbladen domineerde, alweer een aantal jaren is de industriële look er een die veel nagebootst wordt. Het gaat om het accentueren van ruwe, onbewerkte elementen zoals bakstenen muren en constructiedetails. Het gebruik van ruwe materialen zoals beton, glas en staal. Aangekleed met rauwe en diepe kleuren en industriële meubels zoals grootse fabriekslampen, lockerkasten, krukken en metalen werkbanken. Ook in 2017 nog steeds de woontrend. Die trouwens ontstaan is door het herbestemmen van oude gebouwen!

Lees meer

Herbestemmen: al eens aan een fort gedacht? 

Het herbestemmen van forten is ‘in’. Nederland kentmaar liefst 10 verschillende historische verdedigingslinies. De twee bekendste zijn de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie (genomineerd voor de UNESCO status, 2019). De laatste jaren is de aandacht voor dit verborgen erfgoed enorm vergroot. Via een aanbesteding worden nieuwe eigenaren en exploitanten voor forten gezocht en krijgen forten nieuwe eigentijdse functies. Van restaurant tot cultuurcentrum, van logeerplek tot schuilplek voor beschermde diersoorten. Zelf ben ik al van kinds af aan geïntrigeerd door deze bijzondere cultuurhistorische waterlinies. Tijd om hier eens een blog over te schrijven dus!

Lees meer