Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 
 

Ringersfabriek Alkmaar

Herontwikkeling Ringersfabriek Alkmaar
In opdracht van BOEi, 2016 – heden.

Namens BOEi verantwoordelijk als projectleider voor de herontwikkeling van de Ringersfabriek. Een bijzonder fabrieksterrein in hartje Alkmaar. Halverwege de jaren ‘30 bereikte de chocoladefabriek haar economisch hoogtepunt toen het veel chocolade exporteerde.

In 2016 hebben verschillende herbestemmingsmogelijkheden onderzocht en verkend. Inmiddels heeft BPD de Ringersfabriek overgenomen van Bouwfonds MAB. BOEi ondersteunt BPD bij de herontwikkeling met haar specifieke kennis over restauratie, herbestemming van industrieel erfgoed en specifiek het vinden van passende gebruikers. Beoogde nieuwe functies van de Ringersfabriek zijn o.a. een Chocolate Experience, horeca, een patisserieopleiding en een hotel. Daarnaast zijn appartementen voorzien.

Andere Projecten

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren